Kurthi i pushtetit

“Kurthi i pushtetit” nga Carlo A. Martigli është një libër që do të emocionojë të apasionuarit pas historisë, ata që kërkojnë arsye të fshehta në lojërat e pushtetit dhe nuk ndalen para asaj që duket në pamjen e jashtme.

“Kurthi i pushtetit” rrotullohet rreth sinergjisë midis pushtetit dhe parave, dhe në një ndërthurje mjeshtërore midis realitetit dhe trillimit, duke i dhuruar lexuesit një portret shumë të efektshëm të një epoke me kontraste të pashembullta, që i kanë dhënë jetë shumë tipareve strukturore të ekonomisë perëndimore.

Është pikërisht koha kur pushteti nuk merr as formën e armëve e as atë të besimit, por ajo që ende ekziston edhe sot: formën e parave. Është momenti kur, për Paulo de Molën, të bëhesh burrë, do të thotë të luftohesh kundër tundimeve dhe forcave të panjohura. Me aftësinë e tij të zakonshme, Martigli gërsheton historinë dhe trillimin, duke krijuar një roman të madh, të pasur me pasione dhe të papritura, duke rrëfyer lindjen e kësaj forme të fuqisë ekonomike që ende drejton jetën tonë.

11.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Carlo A. Martigli

Numri i faqeve

397

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061935

Rreshti

A

Kolona

36

Poashtu mund të ju pëlqejë