Garda e Bardhë

Romani “Garda e bardhë” në pjesën më të madhe u shkruajt gjatë vitit 1920 dhe mbeti i pabotuar në Bashkimin Sovjetik, deri në vitin 1966. Ngjarjet zhvillohen në Kiev ku lindi Bulgakovi dhe shtrihen në një periudhë më pak se dy muaj, gjatë dimrit të ashpër të viteve 1918-1919.Me tërheqjen e trupave gjermane nga Kievi, pas disfatës së Gjermanisë në frontin perëndimor… situata e qeverisë kukull ukrainase, doli jashtë kontrollit. Në dhjetor, qyteti gjendej nën sulmin e forcave nacionaliste të udhëhequra nga Simon Petlura, të cilëve u bënë rezistencë vetëm disa njësi të shpërndara oficerësh dhe kadetësh, ku përfshihen edhe vëllezërit Turbin me një grup miqsh të ngushtë.Ndonëse jetët e tyre do të prekeshin thellë prej këtyre ngjarjeve, familja Turbin mbetet në qendrën e patrazuar të kësaj vorbulle gjatë tërë romanit.

Kategoria

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Mihail Bulgakov

Numri i faqeve

433

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928061775

Rreshti

A

Kolona

11

Poashtu mund të ju pëlqejë