I zgjedhuri

Në pranverën e vitit 1944, pesëmbëdhjetëvjeçarët Ruven Malter dhe Deni Sonders kishin jetuar vetëm pesë blloqe larg njëri – tjetrit. Por ata nuk ishin takuar kurrë deri në ditën e një ndeshjeje bejsbolli, ku një aksident bëhet shkak i një miqësie të pagjasë. Shumë shpejt këta të dy djem – njëri në pritje për t’u bërë rabin hasidik dhe tjetri i shkujdesur në Amerikën laike – tërhiqen në botët e njëri – tjetrit, pavarësisht kundërshtimit të fortë të njërit prej etërve. I vendosur në sfondin e Luftës së Dytë Botërore dhe të krijimit të shtetit të Izraelit, “I zgjedhuri” është një roman prekës për transformimin dhe traditën, rritjen dhe mençurimin, gjetjen e vetes – edhe nëse kjo mund të nënkuptojë heqjen dorë nga bashkësia.

8.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Chaim Potok

Numri i faqeve

316

Shtëpia botuese

Dritan

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928184474

Rreshti

A

Kolona

35

Poashtu mund të ju pëlqejë