Kortizo

Kortizo rrëfen historitë e emigrantëve portugezë, evropinëve, mulatëve dhe ish skllavëve afrikanë që jetojnë në një komunitet të vetëm në Rio. Romani zbulon karaktere që përcaktohen dhe ndryshojnë në varësi të mjedisit dhe pozicionit shoqëror. Realizimi i thellë, situatat arketipale, ngjyrosja me kujdes e detajeve të ambjentit, ndërgjegjës, raporteve intime dhe abuzimit falë forcës ekonomike, zbulojnë diferencën psikologjike mes racave të ndryshme, groteskun, ironinë dhe tragjizmin. Kjo sagë jetësore dhe komplekse, e pasionit dhe lakmisë, që luhet në nivelet e ndryshme ekonomike të shoqërisë, lulëzon në dy linja mbreslënëse. Një pronar emigrantësh dorështrënguar, në përpjekjet për tu bërë një investitor i madh, braktis të dashurën e tij me ngjyrë, për një grua të bardhë të pasur. Nga ana tjetër behemi dëshmitarë të një marrëdhënie idilike por të rezikshme të një emigranti pragmatik e të fuqishëm, dhe një gruaje të gjallë mulate që jeton në banesën e vogël në pronësi të këtij pronari makut.

315.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Aluisio Azevedo

Numri i faqeve

315

Shtëpia botuese

Ombra GVG

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928062055

Rreshti

A

Kolona

31

Poashtu mund të ju pëlqejë