Kryebashkiaku i Kastërbrixhit

Vendosur në zemër të Ueseksit, të cilin Hardi e njihte dhe e donte aq shumë, “Kryebashkiaku i Kastërbrixhit” (Dorçesterit të sotëm) rrëfen historinë tragjike të një prej personazheve më madhorë të Ietërsisë: Majkëll Hençardit. Libri hapet me Hençardin e dehur, që shet gruan dhe të bijën në një fushë ankandi dhe menjëherë, pasi bëhet esëll, e ndjek pendimi ndaj këtij akti të turpshëm, por edhe ngritja deri në pozicionin e Kryebashkiakut të Kastërbrixhit. Gjithsesi, e kaluara e turbullt e përndjek si fantazmë, kur e shoqja dhe e bija shfaqen, ndërsa pasuria e tij financiare dhe emocionale vihen në rrezik nga ngritja këmbëngulëse e rivalit të vet, skocezit finok Donald Farfre.

Kategoria

10.90

Infromacione shtesë

Autori i librit

Tomas Hardi

Numri i faqeve

472

Shtëpia botuese

Botimet Dritan

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928184443

Rreshti

A

Kolona

19

Poashtu mund të ju pëlqejë