Nazisti dhe berberi

Quhem Maks Shulc, jam beqar; ndonëse djalë me prejardhje të pastër ariane, jam i biri i Mina Shulcit… Kështu e fillon Edgar Hilsenrath-i romanin e tij të famshëm për njeriun e SS-ëve dhe vrasësin e shumëfishtë, i cili, kur përfundon lufta, zhytet në rolin e viktimës së tij, Icig Finkelshtajnit, dhe bën para në tregun e zi të Berlinit me një thes me dhëmbë të florinjtë, ndërsa më pas emigron dhe bëhet një qytetar i nderuar dhe pronar i një salloni parukerie në Tel-Aviv.Kjo iniciativë, sa delikate, aq edhe e çartur, flet për autorin, gjuhën e përdorur prej tij, e cila harliset shfrenuar, por megjithatë shpesh godet në shenjë dhe shpalos një poezi të zymtë e mbase edhe të qetë. -Heinrich Bölln Me sa duket, romancieri Edgar Hilsenrath ka arritur të pamundurën me romanin e tij “Nazisti dhe berberi” – një satirë për hebrenjtë dhe SS-ët… një roman aventurash, i përgjakur, grotesk, i çuditshëm dhe njëkohësisht me një lakonikë mizor.

8.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Edgar Hilsenrath

Numri i faqeve

390

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994303922

Rreshti

A

Kolona

35

Poashtu mund të ju pëlqejë