Poezi

Fernando Antonio Nogueira Pessoa lindi më 1888, në Lisbonë. Ai qe i biri i Magdalena Pinheiro Nogueira dhe i Joaquim de Seabra Pessoa, kritik muzike në një gazetë të qytetit. Tërë shkollimin e bëri në gjuhën angleze. Gjithë jetën rrojti në Lisbonë. Më 8 mars 1914, u shfaq heteronimi i tij i parë, Alberto Caeiro, të cilin e pasuan Ricardo Reis dhe Alvaro Campos. Dashuria e vetme e jetës së tij qe Ophélia Queiroz, daktilografiste në firmën e import-eksportit ku punonte edhe ai. Sa qe gjallë, botoi vetëm nëpër revista. Vdiq më 1935, në spitalin Saint-Louis-des-Français, në Lisbonë, nga një krizë hepatiti, e shkaktuar nga alkooli i tepërt

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Fernado Pessa

Numri i faqeve

80

Shtëpia botuese

Zenit

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928113269

Rreshti

A

Kolona

12

Poashtu mund të ju pëlqejë