Rrugë të tjera

Disa nga udhëtimet që kam bërë i krahasoj me Natën. Ato janë udhëtime që nuk nisin në errësirën time, por në gjumin e dikujt tjetër. Dhe nuk e kam fjalën se po gabohem apo për udhë të gabuar; ka ndodhur që u kam kaluar fare pranë disa udhëtimeve, ku nocioni i kërkimit nuk krahasohet me ndjesinë e të afruarit, por nuk arrita të ngatërroja asnjë prej tyre me Natën, me netët; në të vërtetë, errësira nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me dritën e ditës; ajo është në brendësi, diku në thellësi ka buruar nga muajt që paraprinë lindjen time, përgatiti jetën time dhe krijoi dekorin që unë të kisha mundësi të shfaqesha; një dritë, një fashë errësire: kam ngecur në vend, trupi im lëviz me shumë mundim atje ku kam ngecur, sigurisht ende nuk mund të shoh, por në një ekran që ndodhet brenda kafkës sime, që po forcohet pak nga pak, shfaqen me shpejtësi të pallogaritshme pamje që nuk i dalloj dot se çfarë janë.

Kategoria

3.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Enis Batur

Numri i faqeve

194

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928251725

Rreshti

A

Kolona

41

Poashtu mund të ju pëlqejë