Shkrime kritike

Shkrimet kritike të James Joyce – it prekin çështje nga më të ndryshmet : estetika , roli i shtypit , censura , historia e kulturës irlandeze , letërsia dhe perandoria e Anglisë . Këto shkrime përfshijnë artikuj gazetash , recensione , leksione , si dhe ese propagandistike . Ato mbulojnë një hark kohor prej më shumë se dyzet vitesh në jetën e autorit , dhe shënojnë ndryshime me rëndësi në mendimin e tij mbi politikën , mbi marrëdhënien mes letërsisë dhe historisë , si dhe mbi shkrimtarë që ndikuan thellësisht tek ai , si : Mangan , Blake , Defoe , Ibsen , Wilde dhe Shaw . Ky është botimi i parë në shqip i shkrimeve kritike të James Joyce – it , një prej autorëve më të rëndësishëm të shekullit XX.

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

James Joyce

Numri i faqeve

258

Shtëpia botuese

Pika pa sipërfaqe

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928185099

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë