Të mërguarit

“Të Mërguarit” nuk është një dramë mbi tradhëtinë, të njëmendtë apo të dyshuar, autori i “Portretit të artistit në rini” nuk do t’na paraqesë diçka kaq banale; nuk është një duel mes Riçard Rouanit dhe Robert Hendit për të zotëruar Bertën. Në skenën kulminante njëri i thotë tjetrit: “Një duel për shpirtrat tanë, ashtu të ndryshëm siç janë, kundër gjithçkaje që ata dhe bota ka të gënjeshtërt. Një betejë e shpirtit tënd kundër fantazmës së besnikërisë, e shpirtit tim kundër fantazmës së miqësisë.”

Kategoria

5.90

Infromacione shtesë

Autori i librit

James Joyce

Numri i faqeve

187

Shtëpia botuese

Pika pa sipërfaqe

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928404190

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë