Shtet i largët

Barbarosoğlu, autorja e kësaj biografie, thotë “Fatkeqësisht Shteti i Largët për ne është si historia osmane, ashtu edhe Fatma Alija”, po ashtu shton se e ka shkruar këtë roman me qëllim që të thyejë sadopak këtë distancë, me shpresën që të afrojë sadopak Shtetin e Largët. Që në kapitullin e parë thekson se Fatma Alije është një “dijetare besimtare”. Cilësinë ‘besimtare’ e thekson herë pas here si diçka karakteristike për Fatma Alijen. Po sjellim këtu dhe përshtypjet mbi veprën të dy autoreve të mirënjohura turke:

Kategoria

4.20

Infromacione shtesë

Autori i librit

Batma K. Barbarosoğlu

Numri i faqeve

297

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928251626

Rreshti

A

Kolona

41

Poashtu mund të ju pëlqejë