Të parët tanë

Doja të bëja një trilogji përvojash mbi mënyrën e realizimit të qenieve njerëzore: te Kalorësi i paqenë – arritjen e ekzistencës; te Viskonti i përgjysmuar – aspiratën drejt një plotësie përtej gjymtimeve të imponuara nga shoqëria; te Baroni rebel – një rrugë drejt një plotësie jo individualiste, që duhet arritur përmes besnikërisë ndaj një vetëvendosjeje individuale; pra, tri shkallë qasjeje ndaj lirisë.Dhe në të njëjtën kohë desha që të ishin tri histori, siç thuhet, të hapura, që para së gjithash të qëndrojnë më këmbë si histori… por që ta fillojnë jetën e tyre të vërtetë në lojën e paparashikueshme të pyetjeve dhe përgjigjeve që lindin te lexuesi. Do të doja që të mund të shiheshin si një pemë gjenealogjike e të parëve të njeriut bashkëkohor, ku çdo fytyrë fsheh ndonjë tipar të personave që kemi përreth, tuajin, të vetes sime.

Kategoria

8.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Italo Calvino

Numri i faqeve

480

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994303892

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë