Udhëtim në Malin e Shenjtë

…faqet që i jepen nëpërmjet këtij botimi lexuesit shqiptar, ky stërnip i denjë i EI Grekos i shkroi pak muaj para se vdekja t’i ngrinte frymës së tij vërshimtare më të pakapërcyeshmen e digave. I shkroi duke u mbështetur në ditarin që kishte mbajtur, aty e dyzet e ca vjet më parë, gjatë një udhëtimi në Malin e Shenjtë, sẽ bashku me mikun e tij më të ngushtë, poetin e jashtëzakonshëm, Angjelos Siqelianos. disa nga faqet më të shkëlqyera, që la pena e tij. Gjë që shpresoj ta vērejë vetë lexuesi ynë, i cili ka për të gjetur, edhe këtu, Kazanxaqisin që ka njohur dhe temën më të rrahur prej tij: përballjen e vështirë dhe marrëdhënien e ndërlikuar mes njeriut dhe Zotit.

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Nikos Kazanxaqis

Numri i faqeve

110

Shtëpia botuese

Zenit

Gjuha

Shqip

ISBN

9928113181

Rreshti

A

Kolona

36

Poashtu mund të ju pëlqejë