Ujku i stepës

Çfarë është “Ujku i Stepës” i Herman Heses: një roman, një traktat estetik apo një testament shpirtëror? Zor se mund ti përgjigjesh shterueshëm kësaj pyetjeje. Vetë shkrimtari, i cili e shënjonte këtë vepër si më të dashurën e tij, e nyjëton ”Ujkun e Stepës” si një rrugëtim brenda vetes, si dhe një strukturë shpirtërore vetjake. Në këtë kuptim, “Ujku i Stepës”ruan magjinë e letërsisë si roman, mençurinë filozofike si traktat dhe habinë e pikëllimin për fatin njerëzor si testament.

Kategoria

8.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Hermann Hesse

Numri i faqeve

237

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9994333615

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë