Uliksi

Ky libër ka pasur në letërsi një efekt që s’mund të krahasohet. Nga njëra anë ai shfaqet si monument i palexueshëm dhe i errët, diçka vetëm për një elitë intelektuale dhe nga ana tjetër, është shndërruar në një kulturë popullore. Të gjitha përgjithësimet te ky libër janë bajate dhe banale, thua sikur autori është frymëzuar nga stereotipat e vjetra. Tek “Uliksi” gjejmë po ato shqetësime të vjetra njerëzore: familja, përkujdesja, konflikti, beteja apo pushteti, rrëzimi, zija ,vetmia, mashtrimi,të gjitha të paraqitura aq vrullshëm tek Odiseja.

Kategoria

15.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

James Joyce

Numri i faqeve

777

Shtëpia botuese

Zenit

Gjuha

Shqip

ISBN

9789995678708

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë