Eliksiri i Dashurisë

A është dashuria një proces fizik, kimik, një pleksje molekulash që mund të krijohet me mjete shkencore? Apo është një mrekulli shpirtërore? A ekziston një mjet që ta shpërthejë pasionin, ashtu si dikur eliksiri bashkoi çiftin e të rinjve Tristanin dhe Izoldën? A jemi krejtësisht të lirë të dashurojmë?” Këtë vëzhgim goditës të trilleve të zemrës bën Eric-Emmanuel Schmitt teksa eksploron misterin e joshjeve dhe të ndjenjave.
Adami dhe Luiza, ish-të dashur, jetojnë tashmë me mijëra kilometra larg njëri-tjetrit. Ai në Paris, ajo në Monreal. Përmes këmbimit të letrave, duke kujtuar lëndimet e së shkuarës dhe duke i pohuar njëri-tjetrit aventurat e reja të tyre, ata hidhen në një sfidë: të provokojnë dashurinë. Por, a fshihet ndonjë kurth pas kësaj loje?
Vëzhgues i mirë i trilleve të zemrës, Eric-Emmanuel Schmitt eksploron misterin e joshjeve dhe të ndjenjave.
PJESË NGA LIBRI

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Erich-Emmanuel Schmitt

Numri i faqeve

141

Shtëpia botuese

Toena

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928205612

Rreshti

A

Kolona

11

Poashtu mund të ju pëlqejë