Fundjava

Një verë në Gjermani, pa praninë e publikut, në një shtëpi të rrënuar fshati. Po si qëndron e vërteta?Pasi kishte bërë njëzet vjet burg, Jorgu fiton amnistinë në mënyrë të papritur. Kristiana, motra e tij, dëshiron që fundjavën e parë në liri ai ta festojë me disa miq të vjetër në një vilë të rrënuar në fshat, pa praninë e reporterëve dhe kamerave.Gazetari Hener, mësuesja Ilze, biznesmeni Ulrih me të shoqen dhe të bijën, Karina, peshkope e një kishe të vogël fshati, avokati Andreas,të gjithë në njëfarë mënyre e kishin përkrahur dikur revolucionin. Po tanimë ata janë bërë pjesë e realitetit qytetar.Ata vijnë nga besnikëria, nostalgjia dhe kurioziteti. Kanë dëshirë t i japin këshilla Jorgut, ta ndihmojnë, por njëkohësisht të ruajnë edhe distancën. Por nuk arrijnë t’i shmangen përballjes me biografinë, t’u shmangen ëndrrave për jetën e tyre dhe gënjeshtrave. E shkuara zgjohet përsëri…Një prozë e shkëlqyer dhe e thjeshtë. Schlink-u është një mjeshtër i gjuhës gjermane. Ai shkruan në mënyrë të qartë dhe me inteligjencë.Ekhard Fur/ Die Welt. Berlinnn Bernhard Schlink arrin t’i mbrojë me shumë kujdes veprat e rralla të artit në letërsinë gjermane, kryesisht pa ia hequr lexuesit të drejtën e gjykimit moral, nëpërmjet një saktësie sugjestive të gjuhës, ia del të arrijë një shkallë shumë të lartë qartësie.Verner Fuld/ Focus, Munih. Bernhard Schlink gjen pikat e dobëta të aktualitetit gjerman.Verena Auferman/ Süddeutsche Zeitung, Munih.

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Bernhard Schlink

Numri i faqeve

255

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994303489

Rreshti

A

Kolona

28

Poashtu mund të ju pëlqejë