I huaji

Në romanin “I huaji”, shkrimtari francez Albert Kamy rrëfen historinë e një njeriu, i cili bëhet vrasës. Në pjesën e parë personazhi, një beqar i moshës së mesme, përshkruan ditët e mërzitshme derisa ndodh një vrasje në plazh. Ai vret një arab! Në pjesën e dytë të romanit, Mersoi, personazhi kryesor i romanit, rikujton kohën e kaluar në burg, procesin gjyqësor dhe dënimin me vdekje

Kategoria

7.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Albert Camus

Numri i faqeve

163

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928251510

Rreshti

A

Kolona

15

Poashtu mund të ju pëlqejë