Për dashurinë dhe demonë të tjerë

Kur një doktoreshë shfaqet në pragun e derës së markezit të Kasaldueros dhe parashikon një sëmundje tërbimi në qytetin e tyre port në Kolumbi, ai i shpërfill pretendimet e saj – deri në momentin kur dëgjon se vajza e tij e vogel, Sierva Maria, ishte një nga katër personat e kafshuar prej një qeni të tërbuar dhe e vetmja që kishte mbijetuar, Sierva Maria duket krejt e padëmtuar – por, ndërsa thashethemet për sëmundjen e tërbimit përhapen, markezi dhe gruaja e tij, habiten me shëndetin e saj që vijonte të ishte mirë. Në një qytet të mbërthyer nga supersticioni, nuk do të kalojë shumë kohë derisa ata apo kushdo tjetër, ta shohin mbijetesën e saj si të pushtuar nga djalii dhe fuqitë e saj të mbinatyrshme, si shkaktarët e fatkeqesive të qytetit. Vetëm një prift i ri në moshë, i ngarkuar me detyren për të përzënë shpirtin e keq, kupton shëndetin e mirë të vajzës. Por a mund ta bindë ai qytetin se nuk është vajza ajo që ka nevojë për shërim?

Kategoria

8.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Gabriel García Márquez

Numri i faqeve

191

Shtëpia botuese

Onufri

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928261106

Rreshti

A

Kolona

6

Poashtu mund të ju pëlqejë