Për Letërsinë

Në këto ligjërata, të mbajtura në raste të ndryshme gjatë karrierës së tij të shkëlqyer, Umberto Eco kërkon “të kuptojë kiminë e pasionit [të tij] për fjalën”. Nga përjetimet për Ptolemeun dhe “forcën e së rremes” te reflektimet për të shkruarin eksperimental të Borgesit dhe Xhojsit, shpalosen qartë njohuritë enciklopedike dhe inteligjenca supreme e Eco-s. Dhe kur ai zbulon ambiciet dhe paragjykimet, ankthet dhe frikërat e tij si autor, gjithkush e prek sekretin në kopshtin e letërsisë, për të cilin ai aludon shpesh.

Kategoria

9.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Umberto Eco

Numri i faqeve

318

Shtëpia botuese

Dituria

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994346264

Rreshti

A

Kolona

14

Poashtu mund të ju pëlqejë