Rregulli i ekuilibrit

Një pranverë e çuditshme, e pavendosur, ashtu sikurse gjendja shpirtërore dhe psikokologjike e Guido Guerrierit. I strukur në një cep të errët, për shkak të një historie pesonale që e nxit të mendojë për jetën, Guido mbyllet në vetvete. Bashkëbiseduesi i tij i parapëlqyer është thesi i boksit që varet në mes të dhomës së ndenjes. Situata shkundet pasi shfaqet një klient i pazakontë : një gjyqtar në kulmin e një karriere brilante, shok universiteti i Guidos, gjithnjë i pari në studime dhe në konkurse. I kërkon ta marrë në mbrojtje ndaj akuzës për korrupsion që është më e tmerrshmja që mund t’i bëhet një gjyqtari. Pothuajse pa dëshirë , Guerrieri përfshihet në këtë çështje dhe dalëngadal humbet kthjelltësinë, i çjerrë nga tensioni midis rregullave formale dhe ndërgjegjes individuale. Në një rrjedhë ngjarjesh herë dramatike e herë komike, të vetmit që do ta ndihmojnë janë miku i tij polic, Karmelo Tankredi, dhe një detektiv privat, personazh i vështirë për t’u deshifruar: sepse është grua, e bukur, e dyshimtë, dhe qarkullon me një shkop bejsbolli.

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Gianrico Carofiglio

Numri i faqeve

272

Shtëpia botuese

Fjala

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928176288

Rreshti

A

Kolona

34

Poashtu mund të ju pëlqejë