Të fejuarit

Romani “TË FEJUARIT” (titulli i origjinalit italisht ” I PROMESSI SPOSI”) është një kryevepër klasike e letërsisë italiane dhe botërore. Me përpunimin gjuhësor të veprës deri në botimin përfundimtar të vitit 1842, autori vuri bazat e gjuhës letrare moderne italiane. Kjo vepër ka ndikuar më vonë në shkrimtarë e romancierë dhe ështtë përkthyer në shumë gjuhë të Evropës e të botës.Përshkrimet e situatave e të personazheve, trajtimi i tyre me art të hollë, tingëllojnë edhe sot, në shumë raste, mjaft aktuale edhe për lexuesin e sotëm të vëmendshëm.

Kategoria

8.40

Infromacione shtesë

Autori i librit

Alessandro Manzoni

Numri i faqeve

673

Shtëpia botuese

INFBOTUES

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928173355

Rreshti

A

Kolona

8

Poashtu mund të ju pëlqejë