Turpi

“Rrallë mund të ketë pasur një mishërim kaq të fuqishëm dhe baroktë romanit politiksa “Turpi”. Ai mund të lexohet si një përrallë, si polemikë apo si kritikë; si histori apo si letërsi… Ky është romani si mit dhe si satirë.” – Sunday Telegraph Omar KhajamShakilika tri mëma qëndajnë simptomat e shtatzënisë, siç kanën darë gjithçka tjetër në mënyrët ëpandashme. Në gjashtë gjinjtë e tyre, Omari u paralajmërua ndaj gjithë ndjenjave dhe nuancave të turpit. Ishte një stërvitje që do të dilte e dobishme kur u largua nga fortesa e mëmave të tij (përmes ashensorit) për t’u përballur me të ardhmen e vet të paturpshme. Si një përrallë magjepsëse, si satirë politike shkatërrimtare dhe elegante, si një zbavitje e potershme “Turpi” ështënjë roman i pashoq.

Kategoria

10.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Salman Ruzhdie

Numri i faqeve

316

Shtëpia botuese

Dudaj

Gjuha

Shqip

ISBN

9789994304417

Rreshti

A

Kolona

11

Poashtu mund të ju pëlqejë