Anonimi venecian

Nga dialogët e një filmi të suksesshëm, Berto u frymëzua dhe nxori në dritë një roman, duke ndjekur një rrugë të kundërt nga ajo e zakonshmja. Personazhet, ende të pa konsumuar në dialogët dhe imazhet e filmit, sipas Bertos, kërkonin një jetë më të vazhdueshme dhe më të thellë. Prandaj ai punoi gjatë për t’i plotësuar ato. Në fakt, edhe në parathënien e botimit të parë ai shkruan: “Mund të them që në jetën time nuk kisha punuar kurrë kaq shumë për të shkruar kaq pak, as nuk qeshë humbur aq shumë në kënaqësinë e përvuajtshme të lejimit të mendimeve për të kërkuar gjatë fjalët më të përshtatshme.” Venecia, qyteti i Otellos dhe Tristanit ka ditur të frymëzojë edhe një histori tjetër dashurie dhe vdekje, të një romanticizmi të plotë dhe të egër: takimin e fundit të një burri – një muzikanti – me gruan që dikur e deshi aq shumë, me të cilën është ndarë, por që ndoshta e do akoma….

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Giuseppe Berto

Numri i faqeve

140

Shtëpia botuese

Jozef

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928240154

Rreshti

A

Kolona

27

Poashtu mund të ju pëlqejë