Atdheu

“Një roman thjesht i përkryer…një shembull i letërsisë së madhe.” -La Vanguardia “Një tension rrëfimi që arrin të mbahet nga fillimi në fund. Një libër i jashtëzakonshëm.”-El Diario Vasco “Pa asnjë dyshim, një nga romanet më të mira të viteve të fundit.” -ABC Ditën që ETA njofton se i ka lënë armët, Bitori niset për në varrezë që t’i tregojë varrit të të shoqit, Çatos, vrarë nga terroristët, se ajo ka vendosur të kthehet në fshatin ku kanë banuar. A mund të bashkëjetojë me ata që e ngacmonin para dhe mbas atentatit që i shkatërroi jetën asaj dhe familjes? A do të mund ta mësojë kush ishte njeriu me kapuç që i vrau të shoqin një ditë me shi, duke u kthyer nga puna? Sadoqë ajo shkon fshehurazi, prania e Bitorit e prish qetësinë e rreme të fshatit sidomos të komshijes, Mirenit, mikja e saj e ngushtë dikur dhe nëna e Joshe Marit, një terrorist i burgosur për të cilin Bitori ka dyshimet më të tmerrshme. Çfarë ndodh midis këtyre dy grave? Çfarë ka treguar jeta e bijve dhe e burrave të tyre, aq të lidhur në të ka uarën? Me sfilitjet e fshehura dhe me bindjet e palëkundshme, me plagët dhe me veprimet e guximshme, historia e fuqishme e jetëve të tyre para dhe mbas kraterit që hapi vdekja e Çatos, na thotë se, në një komunitet të shkatërruar nga fanatizmi politik, është e pamundur të harrosh dhe është e nevojshme të falësh.

12.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Fernando Aramburo

Numri i faqeve

639

Shtëpia botuese

Fjala

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928176318

Rreshti

A

Kolona

36

Poashtu mund të ju pëlqejë