Ju shkruaj në errësirë

1961. Polina Dybyison arratiset nga Franca drejt Marokut, me një emër të rremë, për t’i shpëtuar të shkuarës. Kur i dashuri i saj, Zhani, i kërkon të martohen, ai nuk e di se cila është ajo në të vërtetë. Për ironi të fatit, ai e njeh shumë mirë historinë e saj, sepse të rrallë janë ata që nuk e kanë parë filmin e famshëm me Brixhidë Bardonë, të frymëzuar drejtpërdrejt nga jeta e Polinës, që bëri kaq bujë në Francë. Atij nuk i shkon ndër mend se fati e detyron Polinën të përjetojë për të dytën herë të njëjtën situatë që, dhjetë vjet më parë, e kishte shtyrë të vriste ish të fejuarin. Çfarë do të zgjedhë Polina? Ti thotë cila është? Ç’të vërtetë të tmerrshme fsheh ajo brenda vetes? Jean -Luc Seigle e shkruan këtë roman të bazuar në një ngjarje të vërtetë në vetën e parë, duke na bërë të përjetojmë në palcë heshtjet, ëndrrat dhe vuajtjet e një vajze të re, të dënuar me vdekje tri herë nga meshkujt e kohës së saj.

6.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Jean -Luc Seigle

Numri i faqeve

150

Shtëpia botuese

Albas

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928029911

Rreshti

A

Kolona

30

Poashtu mund të ju pëlqejë