Një kujtim për stambollin

Po shikonim qytetin që nga deti. Stambolli kishte humbur në mjegull. Vetëm minaret e Xhamisë Sulltanahmet, Kupola e Hagia Sofias dhe kullat e Pallatit Topkapi ishin te dukshme mbi mjegullën e dendur. Qyteti dukej pastër dhe i paprekur; i padëmtuar, pa të meta, dhe bardhësia e mjegullës mbulonte çdo gjë që mund të prishte pamjen. Per në çast u duk sikur një vegim nga mitet e lashta ishie ngritur përpara dritës së ditës… Një qytet i sapothemeluar, nje fillim i ri, duke shkëlqyer në dritën gri të agimit… I ri, i gjalle, plot shprese..

Kategoria

5.00

Infromacione shtesë

Autori i librit

Ahmet Umit

Numri i faqeve

621

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928165770

Rreshti

A

Kolona

39

Poashtu mund të ju pëlqejë