Mjekët

Shkruar me gjithë pasionin e “Histori Dashurie” dhe forçën e “Klasës”, Erik Segali na fut në jetët e klasës së Shkollës së Mjekësisë së Harvardit të vitit 1962. Romani i tij mahnitës na shfaq zanatin e mjekëve – çfarë ndikon në sjelljen e tyre, intrigat, lëndimi dhe dashuria. Që nga përgatitja kyçe e pamëshirshme në shkollën e mjekësisë, përmes orëve të pafund të praktikës dhe rezidencës e deri në triumfet (e ndonjëherë tragjeditë) e më tej, “Mjekët”, na sjell të gjallë burrat dhe gratë që kërkojnë të shërojnë, po që në fillim duhet të ecin përmes zjarrit. Në zemër të romanit është marrëdhënia e paharrueshme e Barni Livingstonit dhe Laura Kastelanos, miq fëmijërie, të çilët veçmas arrijnë fama të turbulluara dhe dashuri të pakënaqshme, derisa miqësia e tyre piqet në pasion. Megjithatë, as përkushtimi ndaj njëri-tjetrit, as dhuntitë e tyre mjekësore mund të mos jenë të mjaftueshme për të shpëtuar të vetmen jetë që çmojnë mbi ato të gjithë të tjerëve. “Mjekët”, një libër shpirt copëtues, i mprehtë, frymëzues dhe kryekëput më se i vërtetë; është një përshkrim prekës që kulmon në një vrasje, një gjyq dhe një mrekulli.

12.50

Infromacione shtesë

Autori i librit

Erich Segal

Numri i faqeve

639

Shtëpia botuese

Botimet Dritan

Gjuha

Shqip

ISBN

9789995621391

Rreshti

A

Kolona

24

Poashtu mund të ju pëlqejë