Tregimtaria e ditëve tona

Ato që dua t’ju them, sigurisht që i shpreh nga pozita e lexuesit: Nuk ekzistojnë shumë punime krahasuese që të vënë përballë njëri-tjetrit letërsinë turke me letërsinë e vendeve të tjera, e për pasojë edhe punime të tilla në fushën e tregimtarisë turke. Bëjnë përjashtim vetëm disa punime të ngjashme krahasuese realizuar vite më parë. Për fat të keq mund të themi se zhvillimi dhe lëvizjet e tregimtarisë sonë, të cilat duhet të lavdërohen për prodhimtarinë e tyre, sado të vyera të jenë, zënë një vend shumë të vogël në bibliotekat tona. Ndoshta kjo është një fjali që është përsëritur shumë shpesh, por na duhet ta themi këtë, duke vështruar në pasqyrë kritikën tonë tregimtare. “Tregimtaria e ditëve tona” jo vetëm përmbush një zbrazëti në këtë fushë, por është një studim që mbart në vetvete edhe botë që i kanë qëndruar larg njëra-tjetrës për shkak të besimeve të verbra, të cilat nuk janë të pranueshme për letërsinë. Necip Tosun, duke e titulluar “tregimtari”, nuk ia ka ulur aspak vlerat.

Kategoria

6.70

Infromacione shtesë

Autori i librit

Necip Tosun

Numri i faqeve

403

Shtëpia botuese

Fan Noli

Gjuha

Shqip

ISBN

9789928291462

Rreshti

A

Kolona

41

Poashtu mund të ju pëlqejë